in

Hajde ta gjejmë, kush ka qënë shoferi i mjetit në foto me targe GJ 58-77?

Edhe nje fotografi e vetme te sjelle ndermend nje kohe apo nje ngjarje te vecante.

Kjo foto i takon nje viti te larget.

Ne ate kohe, vecanerisht ne vitet e para te pasclirimit te vendit, punohej me parrullen” Lemi i pare shtetit” qe nenkuptonte se me pare do dorezohej sasia e grurit te planifikuar per shtetin, e detyrueshme, dhe pjesa tjeter qe mbetej per nevojat e kooperatives.

Jane kooperativiste te kooperatives se tipit te larte te Dropullit te Poshtem, ndersa mjeti me targe GJ 58 -77 eshte i parkut te mallrave.
Eshte nje dite e zakonshme ne pastrimin e grurit te mbledhur me pare nga autokombajnat.

Per kujtese, gruri qe mblidhej transportohej me mjete ne depot e kooperatives po nje pjese shkonte dhe ne ato te shtetit, ne depot e ndermarrjes se grumbullimit ne Haliq, keshtu quhej vendi ku kishte dhe nje radhe me hangare per ajrosjen e misrit ne periudhen e dimrit.

Koperativistet ne foto nuk i njohim po dhe nuk dallohen mire , as shoferi i mjetit me targe GJ 58 – 77 po  me siguri qe do jete shofer i njohur se ne ate kohe shoferet njiheshin.

Ndoshta mesojme dicka me shume nga komentet tuaja!

What do you think?

Written by Admini

Jetë të gjatë Ilir Përnaskës, kampionit të madh shqiptar të golit

Aktori i paharruar Gëzim Kruja:” Mor zotni, çfarë bëjnë kështu këta gjinokastritët, nuk më lënë të fus duart në xhep!”