in

Gjirokastra – Qytet me Mesatare të Lartë Mjetesh nga Shumë Qytete të Vendit!

Pas vitit 1945 numri i mjeteve te transportit në Gjirokaster erdhi duke u rritur dhe, ato qe ishin private, u kthyen ne shteterore.

Pas parkut te mallrave ne Sarande, ne Gjirokaster kishte nje filial qe me pas, ne vitin 1975 u krijua Parku i madh i mallrave.

10 vjecarin 1990-2000 sektori i transportit u privatizua dhe nga kjo periudhe e ne vazhdim eshte zgjeruar ndjeshem.

Ne Gjirokaster u krijuan shoqerite e para te autobuzeve si ajo Argjiro qe ende funksionon. Nderkohe tani ka agjensi te linjave te largeta, taksi te licensuara, autobus transporti qe punojne ne linjat e jugut dhe deri ne Tirane.

Pika e grumbullimit dhe e nisjes eshte vendi prane Ures se Lumit, edhe me njesi sherbimi per udhetaret.

Deri ne prill 2012, si qark jane regjistruar gjithsejt 11623 automjete; nga keto autovetura 7946, autobuse 195, fugona 208, kamiona 1011, automjete transporti i perzier(kamioçina etj) 1024, automjete te perdorimit te veçante 85, automjete te transportit te vecante 157, rimorkio 360, motocikleta 135, eskavator 14, katerpilar 60.

Gjirokastra eshte qytet me mesatare te larte mjetesh ne krahasim me shume qytete te tjera te vendit.

What do you think?

Written by admin

Të Pathënat e Rrapit 550 Vjeçar të Libohovës në Rajonin e Gjirokastrës!

Presidenti i Republikës Ilir Meta Dekoron Doktorin e Shquar Gjirokastrit Vasil Laboviti!