in

Gjeni kuptimin e 29 fjaleve te vjetra per ushqimin dhe gatimin nga fjalori i te folmes se Gjirokastres.

 

Nga mijera e mijera fjale te vjetra nga e folura e Gjirokastres kemi zgjedhur disa qe lidhen me ushqimin dhe gatimin.

Kerkesa tone eshte te “zbuloni ” kuptimin e tyre.

Mendojme se nuk eshte e lehte mbasi tani nuk perdoren nga te gjithe e disa nga keto fjale edhe kane ‘humbur”, megjithate bejme mire t`i kujtojme bashke me te tjera qe lidhen me traditen ne ushqim dhe gatim te familjeve gjirokastrite.

Duke komentuar mesojne dhe te tjere qe keto fjale te vjetra i degjojne per here te pare.
Fjalet jane keto:
Akçi
Akçihane
Anicire
Bobollaqe
Çallma
Çokanis
Dollma
Dhange
Farmakos
Gugo
Imambajalldi
Jahni
kabuni
Kajmak
Kargo
Karvele
Kolltopite
Kokodashe
Koromane
Krodhe
Krok
Laropite
Maçalis
Mumulige
Pepek
Petra
Pishk
Pushtovlak
Qebap

What do you think?

Written by admin

Ja dhe laropita me presh sa e nxorrem nga furra

Njihuni tani , gatuani neser: Laropite e Gjirokastres me spinaq