in

Gezuar Ditelindjen Kiço Noti, Themelues i Kompanise se njohur shqiptare “ Trahana Lunxheria”

Gezuar Ditelindjen Kiço Noti, Themelues i Kompanise se njohur shqiptare “ Trahana Lunxheria”

Biznesmeni i njohur Kiço Noti nga fshati Mingul i Lunxherise , themelues i kompanise se njohur “Trahana Lunxheria” sot ka ditelindjen dhe ne e urojme me gjithe zemer per shendet dhe jete te gjate.

Per ata qe nuk e njohin, punet e para qe ka bere Kiço Noti kane qene ne sektore te veshtire, shofer me mjete te renda, edhe shofer ne hidrocentralin e Fierzes, pastaj ne Rreshen, ne Metalurgji të Elbasanit etj. ndersa 5 vitet e para pas ` 90 u mor me tregëti të përgjithshme, vajtje ardhje Tiranë -Janinë e Athinë, tregti me pakicë, ushqimore, pastaj dhe me shumicë, me mjetin e tij.

Viti 1995 shënon ngjarje për të. Nëna dhe Madalena, e paharruara gruaja e tij e dukur, e mirë dhe punëtore si ajo, mbi bazën e traditës familjare, të fshatit dhe krahinës, filluan nga puna për prodhimin e trahanasë në mënyrë artizanale.

“Trahana Lunxhëria” shpejt kapërceu pragun e shtëpisë, të lagjes dhe “ Pazarin e Tiranës” dhe sot shperndahet ne gjithe Shqiperine, e njohur ne Ballkan, Evrope dhe Amerike.

Këtij produkti i janë bashkuar tani dhe produkte të tjera si Rosnica Gabriel të cilësisë së pare etj.

Kiço Noti eshte biznesmene bemires dhe human. Njihet e vleresohet ne ndihme te njerezve ne nevoje per ata qe u demtuan nga termeti apo ndihmat qe dha per luften kunder pandemise covid 19.

I tille eshte biznesmeni lunxhot Kiço Noti, trashegimtar i traditave me te mira te familjes dhe krahines, punetor e krijues ne pune dhe njerezor e humanist me njerezit.

What do you think?

Written by admin

Sot urojme per Ditelindjen Dr. Islam Bucin

Gezuar e 100 vjeç Arqile Hila. Lumturi e dite te bukura paç gjithe jeten!