in

Kë Njihni në Këtë Foto të Para Viteve `60 që Zgjon Kujtime të Largëta

Kjo foto duhet te jete para viteve 60. Nuk ka ndonje shenim prapa saj per te na thene vitin , vendin dhe aktivitetin e zhvilluar.

Edhe pa keto te dhena kjo foto flet se femijet dhe te rriturit edhe pse nje pjese nuk rrojne me, jane te njohur dhe te arsimuar qe kane dhene kontribute ne vite per qytetin e Gjirokastres apo dhe ne rrethe te tjera.

Nuk po qendrojme tek emrat  e femijeve, as te rriturve qe per ate periudhe kane qene ne krye te veprimtarive me femijet dhe te rinjte dhe qe kane punuar si drejtues te jetes politike dhe shoqerore te asaj kohe ne Gjirokaster.

Ajo qe na ben pershtypje e na ngjall kureshtje eshte pjesemarrja e gjere e femijeve ne kete veprimtari qe mendojme se eshte zhvilluar jashte shkolles e qe ne ate kohe keto aktivitete quheshin “ pas mesimit”.

Mendojme se mund te jete nje aktivitet qe eshte zhvilluar nga shtepia e pionierit qe funksiononte me disa rrethe artistike e argetuese ne nje nga shtepite afer me bashtene e Teqese.

What do you think?

Written by Admini

Njihuni me Paketën Fiskale për Procesin e Rindërtimit pas Efekteve nga Tërmeti 26 Nëntorit 2019

Azmi Hashorva Mbledhës i Fjalëve të Urta të Gjirokastrës i Pa Njohur Më Parë!