in

Flamur Golemi:Ne Gjirokaster, 250 artistë popullorë, shpalosën vlerat më të arira të folkut

 

Kryetari i Bashkise te qytetit te Gjirokastres per Festivalin Folklorik Tipologjik Kombëtar te Iso-Polifonisë:

16-vjetorin e përfshirjes së iso-polifonisë në UNESCO, në Gjirokastër, e festuam me organizime të veçanta, për promovimin e traditës dhe kulturës popullore.

Përgjatë aktiviteteve prezantuam vlerat e folklorit, etnografisë, traditës, veshjeve popullore të trashëguara në breza duke apeluar për domosdoshmërinë e mbajtjes gjallë dhe përçimit të tyre tek të rinjtë. Emocionues dhe me vlera artistike ishte Festivali Folklorik Tipologjik Kombëtar i Iso-Polifonisë, të cilin e organizuam në bashkëpunim me Qendrën Kombëtare të Veprimtarive Tradicionale.

250 artistë popullorë, pjesëmarrës në festival nga hapësira mbarëshqiptare, shpalosën vlerat më të arira të folkut ndërsa u vlerësua dhe kontributi në vite i mbartësve të spikatur të iso-polifonisë.

Vlerat e traditës popullore janë një aset i paçmuar kombëtar por edhe një pikë e fortë për zhvillimin e turizmit në Gjirokastër

What do you think?

Written by admin

Se plasem, pyesin dhe femijet, kur do te bjere bora e pare?

Mbi çatine e Klubit te Gjuetareve ka rene nje dege e Rrapit shekullor. Ja si kane punuar ustallaret e njohur?