in

Eshte ndare nga jeta mjeshtri i njohur i gurit, gjirokastriti Adil Kore

Nga Entela Kore Laqi mesojme me hidherim se eshte ndare nga jeta Adil Kore, mjeshtri i njohur i gurit, nje nga ustallaret e shquar qe ka kontribuar per shume vite me radhe per qytetin muze te Gjirokastres.

Ja postimi i saj prekes:

Nuk kishe nevoje per lavde dhe fjalime, as per ceremoni zyrtare. Ishin mjaftueshem te gjithe ata qe moren pjese ne ceremonine tende dje, per te treguar respektin ndaj teje dhe punes tende te palodhur. Flasin qartazi catite e Gjirokastres, catia e Kadarese, Kerculles, shtepia e vellezerve Frasheri ne Permet, kalaja e Lekuresit e sa e sa te tjera… U prehsh ne paqe xhaxhai im i dashur. Brenda tre viteve u bete shume… Me mungoni.

Gjurmet e punes te Adil Kores jane ne Pazarin karakteristike, ne cdo sokake e cdo shtepi te vjeter te qytetit.

Ishte dhe do kujtohet per vepren e gdhendur me duart e tij te arta ne cdo objekt, ne cdo porte e çati te shtepive te lagjeve te Gjirokastres.

I PAHARRUAR KUJTIMI DHE VEPRA E TIJ!

What do you think?

Written by admin

Mësoni, korçarët apo gjirokastritët janë kursimtarët me të mëdhenj

Foto e ralle, ja ne ç`vit eshte zhvilluar festivali i pare folklorik i qarkut ne kalane e Gjirokastres