in

Drama e teatrit të Gjirokastrës që alarmoi në mesnatë disa anëtarë të Byrosë Politike dhe vlerësimi i Enver Hoxhës për lojën dhe mesazhin

Nga dramat me te pelqyera dhe te vleresuara te teatrit profesionist te Gjirokastres eshte dhe “Shtrëngatë në mal”e Pirro Stefes me motive nga romani “Zbulimi” i Anastas Kondos.

Kjo pjese u dha per publikun dhe me pelqimin e drejtorit te televizionit Marash Hajatit u pergatit edhe per ekranin e TV shqiptar, e para shfaqje e ketij teatri e regjistruar ne televizion.

Po ja cfare ndodhi ne oret e mesnates pas dhenies se saj ne ekran!

Ate e kishin pare edhe disa anetare te Byrose Politike qe i bene presion drejtor Marash Hajatit per venien ne ekran te kesaj pjese me personazhe te huaja.

Sipas regjizorit te teatrit profesionist te Gjirokastres, Bernard Kokalarit, kete shfaqje,per çudi, e kishte pare edhe Enver hoxha.

Ai e kishte ndjekur me vemendje dhe ishte kenaqur me lojen e aktoreve edhe me mesazhin qe percillte drama dhe i dergoi pergezime trupes nepermjet sekretarit te partise Rrapo Dervishi.

Mbas realizimit te kesaj drame regjizori Pirro Mani, shkroi nje artikull ne gazeten Drita ne te cilen evidentoi vlerat interpretuese te shfaqjes dhe pergezonte trupen profesioniste te Gjirokastres per kete arritje cilesore te punes se saj.

What do you think?

Written by Admini

Sot përgatiten vezët e lyera në ngjyrë të kuqe, vezët e Pashkës

Ja Çfarë ka thënë Aleksis Tsipras për Edi Ramën