in

Doni të Mësoni një Gjuhë të Huaj? Harta zbulon sa kohë ju duhet, dhe ku renditet gjuha Shqipe!

Tentimi për të mësuar një gjuhë të dytë është një detyrë shumë e frikshme, sidomos për të rriturit. Por, siç kanë dëshmuar shumë veta, është e mundur nëse jeni të gatshëm të vendosni kohën në dispozicion dhe përpjekjet tuaja.

Pra, sa kohë do të duhej që ju të mësoni rrjedhshëm spanjisht, apo ndoshta gjermanisht? Përdorimi i të dhënave nga Instituti i Shërbimit të Jashtëm (FSI), i cili rendit gjuhët kryesore në kategori të ndryshme bazuar në vështirësitë e tyre dhe kohën kur një folës anglez do t’i duhej t’i mësonte ato, Redditor Fummy ka vendosur me kujdes përgjigjet për ju në hartën e tyre me ngjyra e vendeve evropiane.
Nëse jeni gati për të mësuar një gjuhë të re, këtu është një ndarje se sa gjatë do të kaloni duke zotëruar zhargonin, duke përfshirë listën e FSI-së se cilat gjuhë i përkasin asaj kategori:

23-24 Javë (575-600 Orë)

Gjuhët:

Afrikaans
Danish
Dutch
French
Italian
Norwegian
Portuguese
Romanian
Spanish
Swedish

30 Javë (750 Orë)

Gjuhët:

Gjermanisht

36 Javë (900 Orë)

Gjuhët:

Indonesian
Malaysian
Swahili

44 Javë (1100 Orë)

Gjuhët:

Albanian – Shqip
Amharic
Armenian
Azerbaijani
Bengali
Bosnian
Bulgarian
Burmese
Croatian
Czech
Estonian
Finnish
Georgian
Greek
Hebrew
Hindi
Hungarian
Icelandic
Khmer
Lao
Latvian
Lithuanian
Macedonian
Mongolian
Nepali
Pashto
Persian (Dari, Farsi, Tajik)
Polish
Russian
Serbian
Sinhala
Slovak
Slovenian
Tagalog
Thai
Turkish
Ukrainian
Urdu
Uzbek
Vietnamese
Xhosa
Zulu

88 Javë (2200 Orë)

Gjuhët:

Arabic
Cantonese (Chinese)
Mandarin (Chinese)
Japanese
Korean

What do you think?

Written by admin

Gjirokastër in pictures: Why you must visit “The Stone City”

Pse në Gjirokastër thuhet akoma: “S’bëhen më qofte si te Cile Mukes!”