in

Dokument i Rrallë “Nderi i Shkolles Koto Hoxhi” Nxënësit e shkëlqyer në Gjirokastër nga viti 1947-1997

Të shkëlqyerit, krenaria e shkollës, sot dhe të moshuar, disa ndarë nga jeta, të tjerë, shumica, kryefamiljarë, me fëmijë, nipër e mbesa, nga një anketim i Gjirokastra Online, me ndonjë përjashtim, të gjithë kanë mbaruar studimet e larta, mbi 90 përqind janë personalitete në shkencë, financat, shëndetësi, kulturë, letërsi e sporte, janë pedagogë, studiues dhe eruditë.

 

Sigurisht, në profilin e gjithësejcilit eshte shenuar se njohurite fillestare të të mesuarit për jetën i kane  marre në bankat e shkolles “Koto Hoxhi” nga mësuesit profesionistë të saj që i mësuan dhe edukuan për ta merituar me dije e punë vlerësimin “Të shkëlqyer”.

 

Të shkelqyer kanë qënë në këtë shkollë edhe qindra nxënës të tjerë, edhe pse nuk janë përzgjedhur si Të shkëlqyer. disa nga këta për arsye të ndryshme, politike dhe ekonomike, nuk kanë mundur të arrijnë studimet e larta por që kanë shkelqyer si specialistë e profesioniste ne fusha të ndryshme, kanë mbetur qytetare dhe familjare te mire.

 

Sot, Të shkëlqyerit, pas kaq e kaq vitesh, duke u njohur me këtë listë, ku gjejnë emrin e tyre, fakt që edhe mund ta kenë harruar, në prag të këtij Viti të Ri që presim, përpara fëmijëve, nipërve dhe mbesave, kanë të drejtë të mburren.

 

Koto Hoxhi (foto)

 

Në fund të fundit dhe modestia ka një kufi. Nuk e tepërojnë aspak nëse krenohen dhe mburren për vitet e largëta të shkollës dhe përparimet ne jetë. Një “herë në vit” është normale, ndoshta dhe duhet festuar.

 

Ne rubrikat e ardhshme, në bashkëpunim me ta, do përpiqemi  t’u njohim me profilin e tyre në “universitetin e punës”.

 

Ja lista me emrat e te shkelqyerve sipas regjistrit te vecantë të shkollës “Koto Hoxhi”:

Viti shkollor 1947-1948: Saide Qofte, Spiro Tele Kotro

Viti shkollor 1948-1949 : Agim  Hidajet Shehu, Anastasi Koco Qendro, Sofokli Kristo Lulo

Viti shkollor 1949-1950 :Harillaq Petro Kekezi

Viti shkollor 1952-1953: Reshat  Haseni Vishe

Viti shkollor 1957-1958 Ibrahim Alizot Emiri, Meri Thoma Zhusti,Eli Andon Kabili, Engjëllushe Hidajet Shehu

Viti shkollor 1958-1959: Liri Masar Ruka, Kozeta Dashnor Mamaqi, Luixhina  Gole Mico, Violeta  Metat Xhangolli

Viti shkollor 1959-1960: Spiro Mihal Sotiri. Vladimir Vaso Konomi

Viti shkollor 1960-1961:Vajo Panajot Kuka

Viti shkollor 1961-1962: Jolanda Lefter Bakalli

Viti shkollor 1962-1963; Kostandina Sokrat Stambuli, Valentina Thimi Llapi

Viti shkollor 1963-1964 :Eleni Sokrat Loli, Frosina Vaso Konomi, Note Tolo Kaftani, Sofika Vangjel Stavro, Marjana Tolo Njocko

Viti shkollor 1967-1968; Petraq Vasil Buka

Viti shkollor 1968-1969: Elektra Pano Cuka, Dhimiter Jorgo Rafti, Lica Viktor Gjoni, Margarita Gligor Çelai, Gaqo Harillaq Puleri

Viti shkollor 69-70: Hysnije Kadri Shametaj, Aneta Kristaq Bushaka, Fatbardha Fitim Halili

Viti shkollor 1970-1971 Liri Foto Llaka, Gligor Vangjel Stavro, Ludmilla Mihal Panajoti

Viti shkollor 1971-1972: Fotaq Thanas Duro, Marjana Anastas Bilushi, Vasil Sotir Ristani, Filip Sotir Pango, Marjana Anastas Bilushi, Vasil Sotir Ristani, Filip Sotir Pango

Viti shkollor 1973-1974 Arjana Spiro Gushi, Margarita Pano Cuka, Frida Dhimiter Guga

Viti shkollor 1974-1975 Adriana Mudeir Llaziku, Donika Dhiogjen Kaci, Eli Koco Papajani, Figali Spiro Kaci, Merushe Ahmet Ahmeti,Tatjana Sotir Pano, Edmond Koco Andoni, Elisabeta Sami Rustemi, Persefoni Dhimitër Dhima

Viti shkollor 1975-1976; Belina Hajro Hoxha, Enejada Vrazhdo Mahilaj

Viti shkollor 1976-1977: Edmond Mustafa Fico ;Yllka Sevo Labi, Edmond Thanas Duro,  Zamira Mudeir Llaziku

Viti shkollor 1977-1978:Teuta Tahir Bitri, Lica Kosta Llajo, Luljeta Janaq Pani, Mimoza Ali Hoxha, Vladimir Sotir Vardhami

Viti shkollor 1978-1979 :Rajmonda Jani Xharahu, Kaliopi Vaso Buka

Viti shkollor 1979-1980: Arjan Mitro Vllahu, Elvira Petro Isufi, Eleni Nasho Ksera, Jolanda Niko Zollota, Miranda Anastas Bilushi, Krisanthi Qirjako Ndreu, Vasilika Note Taci, Agim Ali Hoxha, Theodhora Pandeli Cavo

Viti shkollor 1980-1981;Majlinda Vangjel Talo, Majlinda Viktor Terpo, Adela Adem Harxhi, Yllka Vaso Bilushi

Viti shkollor 1981-1982: Anila Sotiraq Lulo, Aleksandra Thoma Pesha, Edmond Stavri Cati, Elvira Ndreko Kllapi, Arjana Elmaz Puto,Edlira Sotir Vardhami, Krisanthi Stavri Koca, Elvira Xhelil  Beqiri, Mirela Koco Andoni, Mirela Petro Isufi, Vjollca Kostandin Koko, Marjeta Stavri Zike

Viti shkollor 1982-1983: Clirim Latif Manjani, Genci Agron Kabili, Albana Pandeli Bashari, Antoneta Pandeli Arseni, Evelina Anastas Buzopullo

Viti shkollor 1983-1984: Anila Stavri Cati, Dhimitër Kristaq Kikina, Alma Rexhep Kapaj, Afërdita Viktor Terpo, Etleva Vasil Bakalli, Etleva Anastas Bilushi, Alma Jorgo Duvli

Viti shkollor 1984-1985: Enkelejda Fatmir Lybesha

Viti shkollor 1985-1986: Ilir Refik Ngjelina, Glori Ramiz Husi

Viti shkollor 1986-1987: Hari Vangjel Voda, Luljeta Kristaq Kikina

Viti shkollor 1987-1989 :Edlira Luan Pogace

Viti shkollor 1988-1989: Spartak Qemal Carcani ,Altin Sotiraq Mantho, Enkela Isak Babaramo, Alma Nasip Dyrmishi, Altin Sotir Vardhami, Kledjon Novruz Culli, Amalida Pandeli Bedjava, Silvana Sotir Vasili

Viti shkollor 1990-1991: Erjon Vasil Alikaj, Ervin Gori Kostaqi, Klodian Niko Gjoni, Jonila Gaqo Kocollari

Viti shkollor 1991-1992: Vangjel Andrea Toli, Emiljano Lulëzim Konomi, Englantina Thoma Gjergji, Eftihia Panajot Qamo

Viti shkollor 1992-1993 :Aleksandra Margo Arseni

Viti shkollor 1993-1994 Elona Pandeli Gushi, Eriselda Thanas Bashari, Anjeza Vaso Kuci, Laureta Zeqir Mezini

Viti shkollor 1994-1995: Klodiana Panajot Qurku, Drita Vangjel Kllapi, Ervisa Gizdar Korbeci

Viti shkollor 1995-1996: Doriana Niko Gjoni, Erjena Thanas Bashari, Mirela Koco Meci, Silva Petraq Kekezi, Mirela Bashkim Malkaj

Viti shkollor 1996-1997: Enton Asllan Sejdo, Elvis Vangjel Zerva, Eva Foto Kallavaresi, Evans Jorgji Thano.

 

 

What do you think?

Written by admin

Pastiçeri “Bukvalla” në rrugën e Gjimnazit më e frekuentuara në Pazar për Torona, Galeta, e Aranxhata

BITCOIN mbërin në Gjirokastër – Monedha dixhitale tashmë edhe në ëndrrat e Gjirokastritëve