in

“I dashur, Babagjysh” – Letra e 7-vjeçares përlot Rrjetin

Një letër fare e thjeshtë, nga një 7-vjeçare ka përlotur mbarë rrjetin, teksa vogëlushja i kërkon Babagjyshit një shtëpi dhe ushqim për familjen e saj në këto Krishtlindje.

“I dashur, Babagjysh. A mundesh dot të më ndihmosh?
A mund të kemi një shtëpi për Krishtlindje?
Mami ka dëshirë të jemi të gjithë bashkë.
A mund të kemi edhe pak ushqim, dhe a mund të kem unë edhe një kukull të bukur për Krishtlindje?
Faleminderit”, shkruan vajza.

Fëmija, emri i të cilit nuk është bërë publik, e hodhi letrën në një kuti postare (dedikuar kërkesave të të miturve për Krishtlindje),të Qendrës Komunitare L6 në Liverpool te Anglise.

Letra u lexua, u shpërnda dhe ekipi i qendrës së komunitetit po përpiqet ta ndihmojë familjen dhe pritet t’i vendosë ata në një hotel, ditën e Krishtlindjeve.

What do you think?

Written by Admini

Folklor, Polifoni dhe Vleresime në Edicionin e 13-të të Festivalit Folklorik Tipologjik Kombëtar

Fjalor Termash të Banesës Gjirokastrite, po ka dhe Shume të tjera. Cilat ju kujtohen?..