in

Cilët ishin Prefektët e Gjirokastrës nga viti 1912 deri në vitin 1944!

Historia e Prefekturës së Gjirokastrës që nga shpallja e pavarsisë së shtetit shqiptar në vitin 1912 e ne vazhdim është e lidhur me veprimtarinë e prefektëve që e kanë drejtuar nga viti 1912-1944.

 

Shumë prej tyre janë atdhetarë me kontribute të veçanta, që me shkollimin dhe kulturën e tyre hodhën themelet e krijimit të shtetit shqipar si :

Feim Leskoviku,
Hilë Mosi,
Kol Tromara,
Qazim Koculi,
Javer Hurshit,
Nikollaq Zoi,
Daut Çarçani etj.

 

 

Prefektët e Gjirokastrës për vitet 1912-1918 prill 1920 janë:

Feim Leskoviku në detyrë 1912- 16 gusht 1913 dhe gusht 1918 – 1919
Gjergj Kasneci 1919
Athanas Noti 3.1.1920 – 27.2.1920
Ali Koka 27.2.1920 – 30.3.1920
Ismail Haki Tatzati 1.4.1920 zëvendës disa ditë

 

Prefektët e Gjirokastrës 1920-1939

Kol Tromara , prefekt; në detyrë: 7 prill 1920 -1 maj 1921 dhe korrik 1922- janar 1924.
Avni Dabulla, zv/prefekt: shtator 1920 – nëntor 1920
Dhimitër Kacimbara, zv/prefekt; në detyrë si zëvendës prefekt: dhjetor 1920
Kiço Koçi, zv/prefekt; në detyrë :dhjetor 1920 – maj 1921
Qazim Koculi; në detyrë: 2 prill 1921- 27 maj 1921
Rexhep Jella, zëvendës prefekt; në detyrë: maj-korrik 1922
Kol Troimara, prefekt; në detyrë : korrik 1922 – janar 1924
Rasim Kalakula, zëvendës prefekt; në detyrë: janar 1924-prill 1924
Javer Hurshiti, zv. 27.4.1924-qershor 1924
Koco Tasi, zv/prefekt; në detyrë: qershor –tetor 1924.
Hile Mosi, zëvendës; në detyrë: tetor 1924 janar 1925.
Javer Hurshiti, në detyrë: 24.12.1924 -1.5. 1925

 

Në qershor 1926 firmos si zv/prefekt z.V.Javer. ( mendohet se është Javer Hurshiti)
Jovan Dimitresku Zv. prefekt i Gjirokastrës prill 1925 deri 27.11. 1925.
Zef Kadare 25 dhjetor 1925-30 qershor 1926
Rexhep Jella si zëvendës prill-30 korrik 1922 dhe si prefekt korrik 1926 – dhjetor1927
Zef Kadraria , 22 dhjetor 1927-25 gusht 1930
Kolë Rodhe qershor 1930-prill 1931. Në korrik 1930 firmos si zëvendës Sami Kokalari (kryetar i Bashkisë Gjirokastër-Xh.C) dhe dhjetor 1930. zv prefekt Hidajet Kulla.
Qazim Bodinaku prill 1931-dhjetor 1933
Siri Leskoviku dhjetor 1933-gusht 1935
Zef Kadare gusht 1935-nëntor 1935
Nikollaq Zoi 30 nëntor 1935- prill 1937
Zef Kadare si zëvendës . 20 maj 1937-gusht 1937
Ahmet Myhtari gusht 1937-shtator 1937
Nikollaq Zoi shtator 1937-maj 1938
Avni Koka maj 1938- 12 korrik 1939

 

Prefektët e viteve 1939-1944

Daut Carçani , 12 korrik 1939 – shtator 1941
Faik Quku shkurt 1942- gusht 1942
Tahir Kolgjini gusht 1942- dhjetor 1942
Tef Naraçi ,22 dhjetor 1942- shkurt 1943
Ahmet Muhtari 11 shkurt 1943-15.3.1943
Koço Muka, zëvendësisht: 1943
Rasim Babameto janar 1943 – 8 shkurt. 1944
Veip Runa 22 janar 1944 – 10 tetor 1944
Firmos : Neki Xheneti 1944

 

Burimi: Nga libri “Prefektura e Gjirokastrës” – Autorët Xhezo Cana & Bektash Mema

 

What do you think?

Written by admin

Luftëtari Teuta 0 me 0 – “Falet Kartoni i Kuq”! Ndeshja Vendimtare për të dyja Skuadrat

Gëzuar Pashkët! Sot në Mesnatë Festohet Ngjallja e Krishtit, Urimi i Kryepeshkopit Anastas Janullatos!