in

Ç`dini për Labovitin e Madh Bamirës Vangjel Zhapën i cili ka Lënë këtë Amanet…

Vangjel Zhapa ne testamentin qe ka lene:

Mbas kater vjetesh te nxirren nga varrrezat eshtrat e mia, te meshohen sipas rregullit kishtar dhe te varrosen  ne oborrin e shkolles ne Labove dhe mbi varrin tim te vendoset nje pllake me kete mbishkrim: Ketu qetesohen eshtrat e mekatarit dhe robit te Zotit, Enavangjelos Zhapas…”

Vangjel Zhapa nderroi jete ne vitin 1865.

Ja disa mendime te mencura te Vangjel Zhapes nga Enciklopedia e Thanas Meksit” Vangjel Zhapa, “ Nderi i Kombit”- Fillese e Rilindjes Shqiptare”:

Labova vend i shenjte i takimit me Zotin.

Une s`jam i asnjerit, une jam i te gjitheve.

Le te kultivojme token, me sa fuqi na ka dhene Zoti.

Nje konmb qe te jetoje, duhet te dije edhe te mos harroje.

Ne, zoterinj, jemi shqiptare…

Nje komb qe di te sperkati bimet, lulet dhe sheshet e qyteteve dhe te mbushe sallat e muzeve me perfaqesuesit e vet, kujtimin e burrave te saj,ky komb mbjell cdo dite dy fara lavdie.

What do you think?

Written by Admini

Këto Biskota me Banane i Bëni Vetëm për 5 minuta!

Roland Çene:Festivali Folklorik Tipologjik Kombëtar i Isopolifonisë Traditë e Përvitshme, e Qëndrueshme dhe e Suksesshme…