in

Brez i Qëndisur me Ar Dhuratë Për Justin Godart dhe Çfarë Ka Thënë Ai për Çerçiz Topullin

Ne udhetimin e tij te pare ne Shqiperi, mars-maj 1921, Justin Godart, politikan i shquar francez, vizitoi edhe qytetin e Gjirokastres.

Ketu eshte pritur nga banoret si dhe nga Kryetari e Bashkise qe ne ate vit ishte Javer Bej Hurshiti.

Perpara se te largohej nga Gjirokastra per ne Tepelene, ne dreken e shtruar, Kryetari i Bashkise i dha disa dhurata, nje pale opinga te qendisura dhe nje bërruc prej lekure dashi, nje thike te bukur dhe nje brez te qendisur me ar te Çerçiz Topullit.

Ne librin qe Justin Godart ka shkruar me pershtypje nga vizitat ne Shqiperi, veç te tjerave ka shkruar:” Çerçiz Topulli vrau Komandantin turk te Gjirokastres dhe me pas ate e vrane malazezet. Çerçiz Topulli eshte nje hero kombetar mjaft i njohur ne Shqiperi”.

What do you think?

Written by Admini

Gjeni Ku Ndodhen dhe Emrat e Disa Kishave Monumente Kulture në Rrethin e Gjirokastrës

E Ka Thënë Arben Gjezua: Nuk ka Dimër në Gjirokastër Pa Pallto të Madhe dhe Pa Potina me Qafa, Përgatituni për Stinën e Re!