Vjen ROBODOG! Testohet ne Singapor Qeni Robot qe survejon njerezit ne park! (Video)

Ky qen robot është duke patrulluar Parkun Bishan-Ang Mo Kio të Singaporit, si pjesë e një projekti pilot për të promovuar masa të sigurta te mbajtjes distancë gjatë pandemisë COVID-19.

E ndërtuar nga Boston Dynamics, robodog është pjesë e një projekti pilot dy javor që filloi të Premten (8 maj) dhe do të patrullojë parkun gjatë orëve jashtë pikut.

Roboti ka edhe kamera i cili filmon njerezit dhe kalkulon distancen ndermjet njeri tjetrit. A perdor zerin e incizuar per t’u kujtuar njerezve mbajtjen e distances.