82 Vjeçari Stefan Miha, Mesazh Kujtimi e Nderimi per Mesuesit

Mesuesi veteran Stefan Miha , studjues e njekohesisht cicieron ne Kishen e Laboves se Kryqit ne Gjirokaster eshte i njohur ne faqen e tij e me tej ne ato te miqve te shumte per tematiken e pasur te shkrimeve qe hedhin drite ne ngjarje dhe vleresime  per personalitete te fusheve te ndryshme qe ai ka njohur e vecanerisht te arsimit.

Eshte 82 vjeç dhe me aktivitet dhe sot te admirueshem.

Ne faqen e tij ne Fb ka percjelle kete mesazh kujtimi dhe nderimi per mesuesit e pare qe e kane mesuar dhe te tjere me vone me te cilet dhe ka punuar ne edukimin dhe formimin e femijeve dhe rinise.

Ja statusi i tij:

Edhe kur kryet do të na i mbulojnë thinjat, emër i dashur do të jetë :MESUES…!!!
Po meditoj për të kaluarën time 82 vjeçare…
Shiriti i filmit të kujtesës është shumë i gjatë,por më i dukshëm dhe madhështor shfaqet linja e arësimt,ndoshta se unë isha arsimtar,por jo,më të fuqishme janë kujtimet e mësuesve të mi ,në radhë të parë të fillores,si Skënder Kumbaro,Vito Kumbaro,Nihat Zhuzhuni,Vangjel Gjika,Ksenofon Duka,Azis Hoxha e tj.Në shkollën 7 vjaçare “Avni Rustemi”në Libohovë punohej shumë mirë…
Mbresa të veçanta kam nga mësuesit:Hasan Spahiu,Shazie Spahiu,Mihal Xuhano,Anastasia Dilo e tj. …Në gjimnazin “Asim Zeneli”hodhëm bazat e jetës me Drejtorë Vangjel Kostaqi dhe Kujtim Dedej,me Mësuesin e Popullit ,të Madhin Thoma Papapano,Tomorr Tushe,Mite Guga,
Omer Hashorva,Agim Shehu,Hasan Sazani,Muzafer Bejleri,
Muharem Bejleri,Mikel Koka e tj.
Kujtime të veçanta kam për drejtuesit e arsimit në rreth,si:Vaso Konomi,Sotir Bita,Koço Mosko,Hadër Bozgo e tj.Këta yje dhe gjithë plejada e arsimit të asaj kohe do të jenë të pashuar dhe burim frymëzimi në historinë e lavdishme të Arsimit Kombëtar Shqiptar…
Homazhe,respekt e mirënjohje për jetë…