in

A jane te parat gjirokastritet ne pasterti?

Sa per pasteri gjirokastritet jane te parat. Jo vetem gjyshet dhe nuset, por dhe vajzat e shtepise, pastertine e kane te trasheguar, shtepi me shtepi e lagje me lagje.

Pastertia fillon nga brenda e jashte portes, llamburit shtepia, ne cdo ambient, edhe muret me te bardhe, gelqerja e pahequr, e perdorur vecanerisht ne pranvere, aroma e sa ciles ndihet kudo.

Pastertia e shtepise eshte e pandare nga ajo e trupit, nga e veshjes dhe cdo send ne ambentet brenda , ne avli e deri trungjet e pemeve te lyera me gelqere.

Te clodhen syte e te rehatohet shpirti kur ndodhesh ne shtepite e pasterta qe vitet e fundit po mbahen dhe me mire edhe per sy dhe sherbim te botes gje te cilen e kerkon turizmi qe do gjalleruar dhe mbeshtetur edhe ne lagjet e vjetra e jo vetem ne mes e periferi te pazarit, te zones historike.

 

What do you think?

Written by admin

Ju kujtohen kartolinat? Ato po rikthehen ne trend te momentit, dhe ja perse?

” Ika se kam nje hater per te bere!”A vazhdojne ne Gjirokaster hateret si dikur?