in

Urojmë shkrimtarin Virion Graçi për romanin e tij te ri “800 hapa larg Venerës”

Doli nga shtypi romani “800 hapa larg Venerës*i shkrimtarit Virion Graçi.

Romani “800 hapa larg Venerës” është rrëfim i jetës së Kristoforit nëpërmjet shpirtit të tij, pas vdekjes së parakohëshme. Shpirti ndahet nga trupi i tij dhe nis jetë të re në natyrë, nëpër shkurre, shtylla, pemë. Shtegëtimi i shpirtit është rikujtim elegjiak, sarkastik i jetës tokësore që ka pasur Kristofori: historitë e tij të trishta në kuadër të jetës së dikurshme sociale e familjare.

Në pyll, shpirti i Kristoforit gjen trupin e një vajze të re, vrarë nga dikush, ai qëndron pranë trupit të vajzës për ta pritur shpirtin e saj derisa të dalë në sipërfaqe, për t’u shoqëruar më të, për t’u bashkuar në miqësi, në dashuri.

Ndërkohë malli për dy djemtë e tij e kthen në qytet, sa për t’i parë. Kështu ai dyzohet, ngatërron shenjat e rrugës së tij të kthimit.

“800 hapa larg Venerës” është rrëfim prekës, meditim i fuqishëm për jetën, humor i zi për dashurinë, për erosin, për vdekjen dhe përjetësinë.

Per Vironin, Urime per Romanin e Ri dhe Krijimtari te Mbare!

What do you think?

Written by admin

Lajm i mirë për Lunxhërinë…

Me ne fund, permiresime ne infrastrukturen e fshatit Arshi Lengo