in

U poqen frutat e avlise dhe te koshtit. T`i hani me shendet!

Banoret e lagjes Pazar i Vjeter ne Gjirokaster i kane dashur dhe i duan edhe sot pemet dhe lulet.

Lagjen e mbulon gjelberimi gati ne cdo stine, po vecanerisht ne pranvere, por edhe ne vere, si ne keto dite te nxehta qe pemet frutore ne avlite e lagjes jane pjekur.

Ja shikoni keto foto!

Ne tavoline lloi lloi fruta do te shtohen edhe ne muajt ne vazhdim ne vjeshten e begate.

Avli e vogel e familjes Maliko por qe gjen fikun, rrushin dhe…

Gezuar frutat e kesaj vere, edhe ne dimer do kemi gliko, si cdo here qe i pergatit aq shijshem nena e Albanes.

Shtojme se kjo avli me fruta ne Pazar te vjeter nuk eshte e vetme. Te gjitha shtep[ite kane nje avli dhe kopsht me fruta te te gjitha stineve.

Kopshte me peme ka ne cdo lagje te Gjirokastres.

Po ju a keni filluar t`i shijoni frutat e avlise dhe te koshtit?

What do you think?

Written by admin

Shkrimtari Foto Vasil Malo per mikpritjen gjirokastrite dhe me gjere

Kur banorët gjirokastritë shkonin në këshillin e Lagjes për të marrë mysafir një artist popullor