Nga Amerika me pushime në Shqipëri/ Gëzim Basha, mikpritje, takime e vizita në Shëngjin

Nga Amerika dhe vende te tjera ku banojne, personalitete te njohura te Gjirokastres po kalojne pushimet ne Shqiperi.

Nga pershtypjet e para ne Shengjin, Prof. Gëzim Basha ne faqen e tij ne fb shkruan sot:

Nje javë në Shengjin ne mikpritjen e poetit dhe prozatorit të madh, Preç Zogaj! Vizita ne shumë pika referenciale të Historisë Shqiptare: në shtëpinë e Poetit Kombëtar, At Gjergj Fishta, në kishën ku ka shërbyer Dom Ndre Mjeda, në Kalanë e Lisusit Ilirik, në Kishën e Zadrimës ku sherbeu, per më shumë se dy dekada, At Antonio Sciara, dhe në Kishën e Gjadrit, ndertuar në Shekullin XII.

Privilegj njohja nga afer me Andin, Frano Kullin, Salvador Salvator Gjeçin, Ernest Markun dhe biznesmenin filantrop Zef
Shtjefni.

Nga sot e ne vazhdim ne faqen tone do t`u njohim me personalitete ne fusha te ndryshme qe banojne ne Amerike e vende te tjera qe kalojne pushimet ne vendlindjen e tyre , ne Gjirokaster e gjetke.