Kalaja e Gjirokastrës - Krenaria e Vegjëlisë dhe Djalërisë për cdo Gjirokastrit dhe jo vetëm

Ajo dhe sot duket sikur nuk ka ndryshuar. Po ne veshtrimin e atyre qe dje ishin femije dhe sot burra, duket me e madhe. E madhe nga mosha dhe e rëndë nga historite.

Cdo gjirokastrit me kalanë ka një kujtim per te treguar, se me të ka lidhur femijerine dhe djalerine.

Madheshtia dhe bukuria e kalase kapercen cdo imagjinate po ajo behet edhe me e madhe e me e rendesishme me syte e kujtesës; rriten muret, rritet sheshi i kalase, lartësohet sahati qe ne kohen e tij me te mire degjohej ne Lunxheri e me larg, rriten bedenat, gufat e errta, vende per lojra dhe takime te fshehta.

U sa gjera mund te kujtosh!

Cdo kujtim një realitet qe secili gjirokastrit dhe cdo visitor mund ta sjellë permes rreshtave ne faqen tone…