Gjirokastra Nuk Ka Vetëm Një Kështjellë!

Dihen vlerat historike dhe arkitektonike që mbart kështjella e gurtë e Gjirokastrës, monumenti me imadh i qytetit dhe i pakrahasuar edhe ne Ballkan e me gjere.

Qyteti dhe banoret e tij krenohen me keshtjellen dhe historine e saj shekullore.

Ka shume per te treguar per keshtjellen, por e ngjashme me te, pavareisht nga madhesia, jane dhe shtepite e qytetit. Dhe ato kewshtjella, me histori dhe 300 vjecare.

Keshtu dhe keto shtepi ne foton qe percjellim. Duke i pare krahe njera tjetres, kaq te forta me drite e gjelberim perpara, me  gjithe shpirt themi:

Gjirokastra nuk ka vetem nje keshtjelle.