Bletërritësi nga Fshati Zhej i Zagorisë me Çmim Ndërkombëtar në Prodhimin e Mjaltit!

Bletërritësi Kolo Ballo 1882 – 1957 ka punuar këpucar e rrobaqepës po ne Gjirokaster e rajonin e Jugut është njohur më shumë si bletërritës, me aktivitet nga viti l938 dhe park me 150 koshere.
Me prodhimet e mjaltit ka perfaqesuar vendin dhe eshte vleresuar me cmim ne nje panair nderkombetar ne Paris. Ne certifikaten e dhene, veç te tjerave thuhet:

“ Mjalt Çajupi. Më e mira ne Shqiperi. Nxirret nga lulet e Malit Çajup. Kur ta shijoni do vertetoni fjalet e verteta. Blegtoria Nikolla Ballo Zhe”.

Në gjurmet e Kolos ka ecur dhe Jano Ballo me profesion mesues por i pandare nga dashuria dhe pasioni per bletet. Janua ka punuar mesues per shume vite ne Labovë të Zhapës dhe në Përmet dhe tani banon ne Gjirokaster. Edhe pse ne moshe te trete, nje pjese te kohes, se shkruan edhe vjersha, ia kushton mbareshtimit te bleteve, park me disa koshere.