A do të ketë së shpejti zbarkim turistësh në Gjirokaster?

A do të ketë së shpejti zbarkim turistësh në Gjirokaster?

Shpresohet dhe Gjirokastra eshte e hapur dhe e paster, e pa prekur deri tani nga pandemia, shembull per gjithe vendin.

Qershori per te eshte muaj i turisteve. Keshtu eshte quajtur me vite. Ka patur dyndje vizitoresh, ne grupe dhe kjo ka qene nje shenje e mire per ekonomine e qytetit, per buzneset.

Po qershori qe hyri si do te jete, a do te kete “dyndje”?

Veshtire se do te ndodhe, edhe pse masa jane marre per te pritur dhe percjelle individe e grupe si per akomodimin, ushqimin dhe vizitat ne qendrat muzeore e monumente te ndryshme,parqet dhe qendrat malore si ne Cajup e gjetke ku kane shkuar dhe vizitoret e pare.

Vizitoret e huaj vjet e vite te shkuara kane qene nga 26 vendet e Bashkimit Evropian e vende te tjera dhe me shume nga Gjermania, Polonia, Franca, Greqia, Italia etj.