in

Tirana 100 Vjet Kryeqytet! Ja Si Ka Shkruar Një Vitë më Parë Anila Rezhda Për Tiranën!

 

100 vjet me pare Tirana u shpall Kryeqyteti i Shqiperise,ngjarje e madhe ne historine e popullit tone.

Më 11 shkurt të vitit 1920 qeveria e dalë nga Kongresi i Lushnjës u vendos në Tiranë, duke e shpallur kështu zyrtarisht kryeqytet i vendit. Në këtë datë vlerësohet historikisht ardhja e qeverisë shqiptare në Tiranë me në krye Sulejman bej Delvinën dhe pritja iu bë asaj nga populli tiranas.

Tirana ka ndryshuar.

Keshtu ka ndodhur vit pas viti. Ka qene e bukur dhe ka mbetur e mire. E pranuar ne hijeshine dhe Driten e saj, ne bujarine dhe mikepritjen.

Tirana e mire dhe e hapur per te gjithe, me   zemer te madhe, me dendesi te madhe. Fshatra e krahina te mbledhura bashke ketu, ne Tiranen zemergjere qe ka vend per te gjithe edhe pse me me pak gjelberim dhe freski.

Per Tironen intelektualja Anila Rezhda nje vit me pare me 31 janar 2019 ka shkruar:

“ Ti dikur ishe “vajze” e hijshme me gjelberim dhe mimoza qe mbeshtesje “koken” te mali jot besnik Dajti.

Ti dikur ishe hapesire qielli ku dielli kish vend te ulej.

Ti ishe endrra e c’do Shqiptari te jetonte aty.

Ti ishte qendra e kultures, dijes, artit, sportit, politikes, zhvillimit..”

Tirana eshte Kryeqyteti yne i dashur.

Sot Feston 100 vjetorin Kryeqytet.

Mengjesi i dites se sotme mbi Tirane eshte gdhire me diell per gezimin e femijeve e te gjitheve!

GEZUAR TIRANE 100 VJETORIN E SHPALLJES KRYEQYTET I SHQIPERISE!

 

 

What do you think?

Written by Admini

Kur Estrada Profesioniste e Sarandës jepte Shfaqje në Gjirokastër. Ja Si Pritej!

Mësuesi nga Gjirokastra Reiz Myrteza Poshi me Aktivitet Edhe në Disa Shkolla të Kosovës