in

Ti mikesha ime Penë!-Poezi nga Mufit Çeli

Poeti Mufit Çeli
Ti mikesha ime Penë!
Për çudi edhe në gjumë
ti mikesh vjen e më zgjuan
më çlodh e më vë në punë
her më mërzit e her luan
Vjen qetë e qetë pa berë zhurmë
kudo që jam ti më gjen
më bie mendime shumë
ti mikesha ime Penë
Vjen e më rrëmben si ëngjëll
më shëtit e ku s’më çon
më flet me fjalën e ëmbël
herë më puth,herë me qorton
Bashkë ne prekëm gjithësinë
ëndrrat,dëshirën për jetën
prekëm natyrën,lirinë
nuk e fshehëm te vërtetën
Ledhatuam dashurinë
takuam diellin,hënën
poshtëruam tradhëtinë
sollëm gëzimin dhe kengën
Takojmë yjet,qiell,detin
Nënën,vëllanë,babanë,motrën
dhimbjet,hallet e kurbetin
pabesinë,luftën dhe lodrën
Zgjuam fiset,lashtësinë
si kanunin dhe të renë
të sotmen,trashëgiminë
ti mikesha ime Penë
Ne shkruam për historinë
për çfarë krijoi natyra
biseduam me rininë
ja e keqja ja e mira
Eshtë ditë e natë s’do tja dishë
pa më folë ti më vjen
gjithmonë kështu të më vishë
ti mikesha ime Penë!

What do you think?

Written by admin

Veprimtari letrare dhe muzikore ne shtepine Kadare te qytetit te Gjirokastres

Kujtojme Artisten e Popullit, Xhanfize Keko, regjizore dhe skenariste e mirenjohur shqiptare