in

“Stolitë e Antigonesë” – Veprimtari e Pritshme në Prag të Çeljes së Sezonit Turistik!

Në parkun Arkeologjik te Antigonesë në krahinën e Lunxherise te Gjirokastrës po behen përgatitje per veprimtarinë e pritshme në mesin e muajit maj të titulluar “Stolisjet e Antigonesë”.

Sipas drejtuesit të ketij parku, Shkëlqim Guçe është momenti i rifreskimit të tabelave orientuese në gjuhët shqip dhe anglisht, përmiresimi i rrugeve drejt monumenteve, prerjen e bimësisë në Akropol, rregullime e sistemime në Kullën Lindore, Portën Veriore dhe atë Jugore, në mjediset e murit rreththues të qytetit antik të Antigonesë etj.

Janë Pastruar dhe mbahen në ‘vëzhgim’ të përditshëm nga mirëmbajtësit dhe Kisha Paleokristjane ose Mozaiku, Agoraja, Blloku i banesave, agjja e zejtarëve, shtepia e karrocierit, lekurepunuesit si dhe kisha e Shën Mëhillit ne Akropol të evidentuara si destinacione të mirë vizituara nga turistët e huaj.

Tregues për këtë janë pershtypjet e tyre në librin e vendosur në Shtëpinë e Arkeologut.

E gjithë kjo parapërgatitje i sherben aktivitetit promovues të titulluar “Stolite e Antigonese”, ideuar nga drejtuesi i Parkut Shkëlqim Guçe me rastin e çeljes së sezonit Turistik që do organizohet ne mesin e muajit Maj të këtij viti.

What do you think?

Written by admin

Ramadan Shehu – Mjeshtri i Punimit të Drurit që Çeli Zdrukthtarinë e Parë në Gjirokastër!

“Kush Vjen e Kush Iken” – Koha kur Plakat e Gjirokastrës Shikonin Qytetin me Dylbi!