in

Shkrimtari Ismail Kadare fitues i Çmimit Pak Kyongni 2019, me këtë Motivim!

Me 26 tetor 2019, në Qendrën Kulturore Toji të Koresë së Jugut, Shkrimtarit Ismail Kadare do t`i dorezohet Cmimi Pak Kyongni 2019, cmim qe nderon cdo vit nje shkrimtar te letersise boterore per ndikimin ne fushen e letersise, dhene nga viti 2011 nga Fondacioni Kulturor Toji.

Cmimi shoqërohet me 84 mijë dollarë shperblim.

Përzgjedhja e fituesit bëhet pasi shqyrtohen rreth 350 autorë nga mbarë bota, të cilët përmbushin kriteret e përcaktuara. Që nga muaji korrik, komisioni përzgjedhës kishte përpiluar listën e 5 autorëve më të mirë, nga të cilët fitoi shkrimtari i njohur shqiptar.

Me kete cmim jane nderuar:

Në vitin 2018 amerikani Richard Ford, në vitin 2017 britaniku Antonio Byatt.

Fitues të meparshem: në Ngugi wa Thiong’o (Kenia, 2016), Amos Oz (Izrael, 2015), Bernhard Schlink (Gjermani, 2014), Marilynne Robinson (SHBA, 2013), Ludmila Ulitskaya (Rusi, 2012) dhe Choi In-hun (Kore, 2011).

Ismail Kadare, portret nga Edi Kojani.

What do you think?

Written by admin

Mëngjes me Bukë me Vezë – Ja Variantet e Preferuara për Fëmijët e Ditëve të Sotme

Prof. Dr. Valter Memisha Prezanton Librat më të Fundit të Institutit të Gjuhësisë dhe të Letërsisë