in

Provoni të Ndërtoni Shprehje Apo dhe Nje Artikull me Fjalë të Vjetra

Ne vazhdim te rubrikes tone me fjale dhe shprehje te vjetra te te folmes se qytetit te Gjirokastres, kete radhe po rendisim perseri disa fjale te vjetra dhe nga ju kerkohet qe te formoni fjali ose dhe nje shkrim te plote.

Mendojme se nje kerkese e tille eshte e thjeshte per ta realizuar mbasi jemi perpjekur te zgjedhim fjale qe duke i vendosur ne nje fjali e pas saj nje fjali tjeter me arsyetim logjik mund te ndertohet dhe nje ese e bukur po mbi te gjitha kjo “loje” eshte terheqese dhe te ve ne mendime.

E bukura e saj eshte edhe ne faktin se fjalet na kujtojne dhe qytetin, dhe fshatin, dhe nje breg apo nje lume, apo dhe behet si i thone fjales sebep qe te biesh neper mend portretin e gjyshit apo te gjyshes, te prinderve qe ishin shume te lidhur pas gjuhes se bukur gjirokastritce,lunxhote, labe etj.

Provojeni dhe do te mbeteni te kenaqur. E diel eshte shkoni dhe kohen.
-grikefshire
-gudulis
-grusht
-guxhule
-Haber
-hafije
-damke
-dano
-godo
-lalash
-lamash
-kusur
-kurban
-kuspull
-badakçi
-avgelle
-shushunje
-asfalisem
-brokerime

What do you think?

Written by Admini

Bakllavatë në Stamboll që i Shijojmë Edhe në Shqiperi-Histori, Receta dhe Shije te Mrekullueshme!

Bandillët e Këngës Polifonike të Gjirokastrës- Ç`dini për Ta dhe Si i Keni Njohur?!