in

Petrit Bojo nga mergimi i kendon me mall vendlindjes, Lunxherise

LUNXHERIA IME

Sa kam mall, e dashuri
Syte me qajne per Lunxheri
Dhe pse larg e ne mergim
Aty gjendet shpirti im….

Kujtoj fshatrat radhe radhe
Mali i Lunxhit lapidare
Ata njerez punetore
Lunxherine ç’e bene zonje

 

Zonje qe ti ndriti nuri
Ku çel lule dhe nga guri
Zoti vete te bekoj
Me te mira te mbuloj

Te dha fushe, e te dha mal
Te dha ujine kristal
Te dha lulet neper ara
Qe te jeshe gjithmon e para!!!

Te dha Lunxhotin me vlera
Qe te thote, bujrum tek dera
Qe te pret e te percjell
Si dhe Bajronin njehere

Qe te jeshe moj Lunxheri
E para ne Shqiperi
Prape do ta ndezin zjarre
Deshmore dhe heronj ku jane

Qe te rrije permbi male
Emri yt ,moj zonje e madhe
Dhe te mbetesh frymezim
Per ne,per gjithe njerezin…
P.B.B …ERIND.

What do you think?

Written by admin

Ja si i ka njohur Gjirokastra profesoret franceze te Liceut qe pikturonin, luanin tenis dhe…

Kaurma me te brendshmet e qengjit, e beni dot?