in

Për Ata që Nuk e Kanë Parë-Ja Si Duket Gjirokastra në Një Ditë me Mjegull!

Kur bie mjegulle mbi Gjirokaster vende –vende duket si pasqyre e thyer po qe ajo nuk ia fsheh dot bukurine, vecanerisht kalase antike.

Ja sa e bukur duket, e heshtur dhe e menduar, gati per lundrim.

Me mjegull, pa diellin e ngrohte dhe rrezet perkedhelese mbi trupin e saj gri, Gjirokastra te ngjall edhe trishtim.

Keto pamje “ndezin” dhe mendjet me te fjetura pa le ato te poeteve per krahasime, metafora e figura te tjera poetike qe prape se prape nuk shprehin dot ate qe duket, Gjirokastren kaq madheshtore, me mjegullen dhe boren e bardhe.

E tille dhe me vellon nen te, pa fshehur nuret si ne cdo dite edhe me mjegull.

What do you think?

Written by Admini

Edi Kojani, Piktori që e Ka “Xhan” Gjirokastrën e Uneskos!

Bashkia e Qytetit të Gjirokastrës Nderon me Titullin” Qytetar Nderi” Akademikun Ksenofon Krisafi