in

Njihuni me Bashkëluftëtarët e Bajo e Çerçiz Topullit, Pjesëtarë e Përkrahës të Çetave Kryengritëse nga viti 1905 e më pas

Njihuni me Bashkëluftëtarët e Bajo e Çerçiz Topullit, pjesëtarë e përkrahës të çetave kryengritëse të periudhës pas vitit 1905 e më pas

 

Bajo e Çerçiz Topulli, dy figura të mëdha të historisë sonë dhe tërë familja Topulli, pjesë  në lëvizjen kombëtare, dha shembullin e parë e të rëndësishëm për fitoren e pvarësisë së vendit.

 

 

Në krye të çetave kryengritëse, në histori mbetën prijës që idetë e veprimet i bashkuan me ato të qindra luftëtarëve të lirisë, bashkëluftëtarë të shumtë nga jugu në veri me kontribute te çmuara në sherbim të Atdheut.

 

Numri i tyre është i madh. Nga dokumente të kohës mesojme emrat e disa prej tyre, bashkëluftëtarë, pjesëtarë e përkrahës të Bajos e Çerçizit dhe çetave kryengritëse, të periudhës pas vitit 1905 e më pas.

 

 

 

 

 

What do you think?

Written by admin

For the Gjirokastra we want, a cultural and tourist centre of Albania

TRIGONA ME ARRA – Receta e Bukvallës