in

Ngjalat e Detit te Kubës ne ujrat e lumit Drino ne duart e peshkatarit te famshem Niko Koçollari

Midis peshqeve qe lundrojne ne lumin Drino jane dhe ngjalat qe me shume se lundrojne kete periudhe flene gjume.

Nuk dime gje si dhe nga kane ardhur se sa dime ato rriten ne ujra te kripura por dhe ne ato te embla jo me rrjedhje.Po dhe nje informacion e kemi qe mund te kene ardhur nga ujrat e kripura te detit te Kubes.
Sipas peshkatareve ngjalat rrojne 5-deri 20 vjet.

Diten me shume flene dhe naten gjuajne per t`u ushqyer.

Beharit dhe shtegetojne ndersa ne dimer bien ne letargji per t`u zgjuar ne pranvere.

Nisur nga nje fakt i tille, ne kete periudhe, sulmohen nga peshkataret. Nga me te famshmit ne Gjirokaster eshte Niko Koçollari, mjeshter ne kapjen me duar te peshqeve dhe ngjalave dhe pjekjen ne hell ne zjarr me prush, buze lumit.

What do you think?

Written by admin

Nje urim per Artin Finon, Drejtorin e ADISA ne Gjirokaster

Sot dhe nesër, RETRO N`SOKAK, “bishat” në Qafë të Pazarit