in

Nga Kovaçana e Qatos, Uzina Metalike, Mekanike Bujqësore dhe 18 Baza Mekanike, Si Paraqitet Sot Kjo Industri në Gjirokastër?!

Ne Gjirokaster Industria mekanike ne kohen e mbreterise perfaqesohej nga kovacana e Qatos ndersa ne kohen pas saj, nga dy uzina te medha dhe 18 baza mekanike.

Ne fillim u ngrit uzina metalike ne 1964 dhe me vone Uzina Mekanike Bujqesore nga ku dhe kemi percjelle kete foto ne faqen tone.

Ne foto jane personazhe te njohur te kesaj uzine,drejtori i saj inxhinieri Pandeli Bediava, novatore e specialiste te uzines.

Nga kjo foto qe e percollem ne faqe ne respekt te punes se kolektivit te dikurshem qe punonte me dy e tre turne, kujtojme disa shifra per industrine mekanike te rrethit te Gjirokastres te vitit 1984:

59 torno,17 freza, 7 presa, ll furra per trajtime termike dhe prodhoheshin ne seri 7 lloje ,makineri e paisje dhe qindra lloje pjese nderrimi dhe artikuj te konsumit te gjere qe shperndaheshin ne te gjitha rrethet e vendit.

What do you think?

Written by Admini

“ Kafe Me Bisht” tek “Nëndetësja 105”, të Tjerat në Pazar dhe Kafexhinjtë Ju Kujtohen?!!

Shkrimtari Sterjo Spasse për Jetën në Derviçan në Vitin 1932 dhe pse Djemë të Gjirokastrës Shkonin te Dielave në Këtë Fshat!