in

Ne nje nga lagjet e Gjirokastres, gjeni ku mblidhen ujrat e shiut te ketij sokaku pa emer!

 

Ja nje sokak ne nje lagje te qytetit te Gjirokastres qe me siguri gjirokastritet duhet ta kene shkelur disa here.

Nuk e dime c`ndodh me ujrat e shiut keto dite dimri, zbresin poshte kaderllemit, humbasin rruges,mblidhen diku bashke apo dhe krijojne probleme per banesat e vjetra te lagjes!

Kete me siguri e dine mire banoret e lagjes dhe te tjere qe kane kaluar disa here, edhe ne dimer, ne kohe si kjo ne foto, me shi.

Ju kujtojme se nen kalldrem jane dhe tubot e ujit te pijshem qe shkojne ne kala qe mund te jene vendosur edhe 40 vjet me pare.

Tani duam te mesojme:

Deri ku shkojne ujrat e ketij sokaku, ne c`vend bashkohen dhe ku derdhen?

Te shohim se sa veta do pergjigjen. E bejme kete pyetje per kureshtje dhe per te provuar kujtesen, por edhe per te njohur dhe mesuar me shume per lagjen dhe qytetin ku banojme.

What do you think?

Written by admin

Erdhi treni, cfare ju kujtohet?!

Sot urojme per Ditelindjen mesuesin e muzikes, violinistin e shquar Polo Xhori qe mbush 100 vjeç