in

Ne Lazarat/ Qendra #CALT, iniciativë për kultivimin, grumbullimin dhe përpunimin e bimëve medicinale të fermerëve të zonës

Shkruan Flamur Golemi, Kryetar i Bashkise Gjirokaster:

Bashkë me ambasadorët e Zvicrës e Austrisë inaguruam në Lazarat qendrën #CALT, një iniciativë për kultivimin, grumbullimin dhe përpunimin e bimëve medicinale të fermerëve të zonës. Ambicia jonë është që kjo sipërmarrje të sigurojë punësim dhe të krijojë të ardhura për banorët që merren apo duan të merren me bimët medicinale. Ambientet me standarde dhe teknologjia përkatëse e përpunimit janë një vlerë e shtuar e qendrës për të zhvilluar më tej këtë iniciativë.

 

What do you think?

Written by admin

Ja shuma e dhene nga qeveria per ndërtimin e Teqesë së Shtufit në Gjirokastër

Ndahet nga jeta inxhinieri i njohur gjeodez Alqi Mema