in

Ne kujtim te Artistit te Merituar Xhevat Abdalli, kengetarit te madh te polifonise gjirokastrite, ndare nga jeta 30 vjet me pare

Si sot 30 vjet me pare u nda nga jeta me i madhi kengetar i polifonise gjirokastrite Xhevat Abdalli.

Emri dhe fama e tij nis nga vitet 30-te me djem te qytetit qe mbushnin me kenge sokaket dhe sheshet,klubet, festat e dasmat, kendonin ne festa e ngjarje perkujtimore, studjues te huaj i incizonin ne pllaka gramafoni, konkuronin ne festivale kombetare e nderkombetare.

Grupi i xha Xhevatit që Gjirokastra e ka pagëzuar me disa emra si “Grupi polifonik i pleqve te qytetit”, “Bandillët e Këngës Labe” etj, la pasuri te patundshme , dhjetra këngë lirike e epike tipike gjirokastrite, njohur ne Shqiperi e në bote.

Fjala dhe zëri i tyre jane krenaria, balli, syte dhe shpirti i kenges se shtruar tradicionale te qytetit!

I pa harruar ne kujtime dhe ne kenge Artisti i Merituar Xhevat Abdalli! 

What do you think?

Written by admin

Sejmen Gjokoli: Fjalë zemre për shqiptaro-amerikanin Petraq Pali, në ditën e vlerësimit, “Personalitet i Qarkut të Vlorës”

Ne ekskursion, mesues gjirokastrite me vlera e kontribute( Foto)