in

Ne dy foto grupi i famshem folklorik i fshatit Saraqinisht

Shkruan Petraq Neti:

Këto fotografi janë shumë të vjetra mbi 60 vjet po kanë një histori me vlerë.
Grupi folklorik i fshatit Saraqinisht që nga mesi i viteve 50-60 arriti të konkuronte denjësisht si grup nga Lunxhëria në kryeqytet dhe të arrinte deri aty që të përzgjidhej dhe shumica e grupit shkuan në Moskë.


Padyshim që ndihem krenar dhe si çdo fshatar se ato vite kanë qenë fantastike, ato kostume që mahnitën të gjithë ,sot ka pak dhe dihet shumë mirë pse ikën për një cope bukë.
Shumë vlera kemi dëmtuar ,nē njē kohë ndjej kënaqi që në fshat po ngrihen kēto vlera,si për rregullimin e instucioneve të kultit,zbukurimin e fshatit po dhe krijimin e kostumeve të reja e talentuara,duararta Athina Boga vajzë nga Selcke ku mjeshtrat e këtij fshati i dhanë famë kostumit lunxhot,le të ngelet e gjallë kjo tradite e tē ecë me talente të reja Frosina Dedi.

What do you think?

Written by admin

Dy gezime ne nje dite per Dr. Kostandin Balloma, dasma e vajzes, Kristines dhe pagezimi i dy niperve

Kujtojme Merjeme Mevlanin, aktoren e shquar te Estrades Profesioniste te Gjirokastres