in

Nderohet 4 Dhjetori, 109-vjetori i ngritjes së flamurit të Pavarësisë në Gjirokastër

Nderohet 4 Dhjetori, 109-vjetori i ngritjes së flamurit të Pavarësisë në Gjirokastër

“Në 4 dhjetor 1912 patriotët gjirokastritë shpalosën flamurin kombëtar të Pavarësisë, në kalanë e Argjiros. Akti i atdhetarit Hasan Xhiku ishte kurorëzim i kontributit të patriotëve gjirokastritë, pjesë e panteonit të përpjekjeve shekullore të popullit tonë për çështjen kombëtare.

Qyteti i gurtë dhe në përgjithësi treva e Gjirokastrës kanë një kontribut të veçantë në luftën dhe ngjarjet historike për liri, pavarësi dhe progres shoqëror. Gjithmonë do t’i nderojmë këto vlera, për t’ia përcjellë brezave të rinj, si modele në rrugën e zhvillimit të Gjirokastrës dhe vendit tonë”-eshte shprehur Kryetari i Bashkise te qytetit Flamur Golemi me ceremonine e organizua r ne kalane e qytetit ne perkujtim te kesaj date historike.

What do you think?

Written by admin

Me hidherim njoftojme se eshte ndare nga jeta mesuesja e njohur Flutura Xhumbi e shkolles Koto Hoxhi ne qytetin e Gjirokastres

Artisti i njohur gjirokastrit Nikolla Llambro shkruan per Luela Hajdaraga, Ambasadore e Shqiperise ne Athine