in

Ndahet nga Jeta në Moshën 99 vjeçe Nexhmije Hoxha, Gruaja e Ish-Liderit Enver Hoxha

Ndahet nga jeta ne moshen 99 vjeçe Nexhmije Hoxha, gruaja e ish-liderit Enver Hoxha.

Nexhmije Hoxha lindi më 8 shkurt të vitit 1921, në Manastir, por prindërit e saj ishin nga Dibra. Shkollën e mesme e kreu në Institutin Femëror Pedagogjik në Tiranë.

Ka marrë pjesë në mbledhjen themeluese të Rinisë Komuniste të Shqipërisë, 22-23 nëntor të vitit 1941.

Gjatë luftës mori pjesë si delegate në të gjitha konferencat kombëtare dhe pas çlirimit të vendit kreu funksione të larta partie dhe shoqërore.

Me Enver Hoxhën u martua në 1 janar të vitit 1945. Ka tre fëmijë, 2 djem dhe një vajze.

Pas vitit 1990, ne janar 1992 u arrestua me akuzën e abuzimit të fondeve dhe u dënua me disa vite burg.

Eshte marre me publiçistike dhe ka botuar disa libra.

What do you think?

Written by Admini

Regjizori Pluton Vasi Nderohet me Një Çmim të Madh

Njihuni me Grupin që Përgatiti Aktivitetin dhe Drekën Në Kalanë e Gjirokastrës në Qershor 1959 Për Delegacionin Sovjetik të Kryesuar Nga Malinovski!