in

Naim Zoto per librin “Ku po shkon pa dashuri” të Sefedin Çelës

Naim Zoto botues:Ka libra që botohen me kërkesë të autorit, d.m.th., për qejf të tij; por ka edhe libra që botohen edhe për qejf të botuesit. Kështu ndodhi me librin “Ku po shkon pa dashuri” të Sefedin Çelës. Është një libër i veçantë jo thjesht nga pikëpamja formale e lëndës që përmban, por, sidomos, nga cilësia e kësaj lënde dhe, për më tepër, nga polivalenca e tekstit, e cila thyen kufijtë midis dy ndarjeve të mëdha të literaturës: Fiction dhe Nonfiction. Dhe këtë bashkëjetesë, ku arti përjetohet si realitet dhe realiteti si art, mund ta servirin vetëm mjeshtërit.

What do you think?

Written by admin

Urojme per ditelindjen muzikologun Naxhi Kasoruho” Mjeshter i Madh”

Anëtarja më e re e Gjykatës Kushtetuese, profesore Marjana Semini