in

Vargje ne distance nga Amerika -“Manxurane moj manxurane, fjale embel ane e mbane” midis Saimir Kasit nga Dunavati dhe Raimonda Lilos nga Manalati i Pare

Eshte kohe karantine. Dhe jo vetem ne Gjirokaster. Ashtu dhe ne Amerike ku banojne me qindra familje gjirokastrite.

Shkembehen telefonata ne distance, urime per shendet e per te kapercyer kete flame qe ka rene kudo.

E luftojme me te gjitha mjetet e mundeshme, po e luftojme edhe me humor qe edhe ne keto dite nuk mungon e buron nga shpirti i mire i njerezve te mire.

Ja nje bashkebisedim i kendshem midis gjirokastrites Raimonda Lilo me gjirokastritin Saimir Kasi.

Rajmonden e njihni se kemi folur shpesh per te. Eshte nga Manalati i Pare po qe tani banon ne Amerike, ndersa Saimiri eshte nga Dunavati, ka mbaruar institutin e Larte te Arteve ne Tirane dhe tani dhe ai eshte me familje me banim afer N.Yjorkut ne Amerike.

Ja sa bukur e me ndjenje shprehen ne keto vargje,hidh e prit:

 

What do you think?

Written by Admini

Tavë me feta kungulli për një darkë të lehtë e të shijshme, shoqëruar me lakra të egra të koshtit ose…

Manushaqet e Prillit nga Ferrat e Manalatit ne vargjet e Violeta Muços, foleses se Radio-Gjirokastres ne vitet `70