in

Lulet me Karakteristike në Shtëpitë e Gjirokastrës dhe të Krahinave që Rriten në Poçe dhe avli

 

Tani qe ka hyre pranvera ne shkon me shepsh mendja tek lulet e ca me shume keto dite qe jemi ne shtepi, duam s`duam , kemi apo s`kemi kohe do hedhim syte mbi to, edhe per t`u kenaqur por dhe per t`u kujdesur.

Ne vite njihet tradita e banoreve te Gjirokastres dhe krahinave rreth saj per lulet, si ne Libohove, ne Dropull, ne Lunxheri, Laberi etj.

Lulet me te njohura e qe kane mbetur, kane rezistuar, ne poce e ne avli te shtepive te Gjirokastres jane ttrendafili,, zymbyli, karafil;i, lule bore etj. qe shperthejne ne kohe te ndryshme, po shumica ne kete stine, ne pranvere.Keto e te tjera qe nuk i permendem rriten kudo. Brodhem ne internet dhe gjetem lule qe kane lulezuar tani. U kenaqem duke i pare . Ka dhe shume te tjera.

 

 

What do you think?

Written by Admini

” He mi, Si u Gdhive Sot, Po për Drekë ç`o Gatuaç?”-“Një Supë me një Çikë Pulë që më ka Mbetur nga Dje”!

Sot ka Ditëlindjen Patriot Veleshnja, I Urojmë Shëndet dhe Lumturi në Jetë!