in

Kujtojme Laver Bariun, “Gjeneralin e klarinetes” qe Gjirokastren e kishte si ” shtepi te dyte”

“Gjenerali i klarinetës”,i famshmi Laver Bariu, ashtu si Permetin, donte dhe Gjirokastren, pjesemarres ne dasma e festa, koncerte e festivale, i nderuar me cmime te para ne FFK te Gjirokastres.

Ai lindi me 2 maj 1929 dhe u nda nga jeta 8 vjet me pare, me 26 janar te vitin 2014, vleresuar nga Presidenti i Republikës me titullin “Mjeshtër i madh i punës” me motivacionin “për mjeshtërinë në interpretimin e vlerave të muzikës popullore dhe përcjelljen në popull të këtyre vlerave”.

Ne gjithe veprimtarine e tij si klarinetist, eshte nderuar me shume cmime, vecanerisht i shquar ne muziken me saze duke qendruar ne krye te listes se iso-polifonisë, e përfshirë në UNESCO si  “kryevepër e trashëgimisë shpirtërore te njerëzimit”.

I paharruar kujtimi i klarinetistit te famshem!

What do you think?

Written by admin

Hllomoja e Pogonit ne pikturen e Theodhos Jusit,ambasadori mongol ne Hllomo dhe vendosja e emrit te kooperatives ” Miqesia shqiptaro-mongole”

Di gjirokastritet komentojne fjale te vjetra si kembekala,koketaklla, kokebode e te tjera