in

Kënga e Shqiptarit Pretendent për Çmimin e Madh të Sanremos Rrezikon Plagjiaturën – Edhe pse i Përket të Njëjtit Autor!

Në fund të natës së parë të edicionit të 68-të të Sanremos bëhet çështje kënga e prezantuar nga Ermal Meta dhe Fabrizio Moro, “Non mi avete fatto niente” (Nuk më keni bërë asgjë).

Sipas mediave italiane kjo këngë është prezantuar në edicionin e Sanremo Giovani të 2016 pasi ka shumë ngjashmëri si në tekst dhe në melodi.

“Silenzio” u këndua në atë kohë nga Ambra Calvani dhe Gabriele de Pascali. Edhe në këngën e Sanremos të Meta dhe Moro është i njëjti autor i këngëve, Andrea Febo.

Nëse prania e të njëjtit autor do të mund të shmangte akuzat për plagjiaturë, është pikërisht përhapja e këngës së prezantuar në Sanremo Giovani 2016 që mund të sillte probleme për Ermal Metën dhe Fabrizio Moron.

Ermal Meta është një nga këngëtarët që konkurrojnë në Festivalin Sanremo, në të cilën ai merr pjesë së bashku me Fabrizio Moro. Ai është një muzikant dhe kompozitor shqiptar i natyralizuar italian, dhe merr pjese me këngën “Unë nuk kam bërë asgjë”: Meta dhe Moro i rreferohen sulmit në Mançester, në koncertin e yllit amerikan pop Ariana Grande.

Ermal Meta ka lindur në Shqipëri dhe jeton në Itali, që prej 13 vjetesh u zhvendos në Bari, në Puglia, me familjen. Ai filloi duke bërë muzikë si kitarist në Grupin Ameba 4, ka marrë pjesë në Festivalin e Sanremos në vitin 2006, në seksionin e të rinjve: “. Unë qesh … ndoshta unë jam gabim” Kënga ishte titulluar Gjithmonë bashkë me Ameba 4, ai regjistroi një album për Sugar Music, kompani diskografike e Caterina Caselli. Menjëherë pas lëshimit të këtij albumi grupi u nda dhe në vitin 2007 Meta themeloi grupin La Fame di Camilla, e cila midis 2009 dhe 2012 bëri tri rekorde. Në 2010 ai përsëri mori pjesë në Sanremo, përsëri në kategorinë e rezervuar për të rinjtë. Edhe pse grupi u shpërbërë dhe Ermal Meta tani është një solist qe prej vitit 2012. Përveç të qenit një këngëtar, ai është gjithashtu një kompozitor me famë: ai ka shkruar këngë për Patty Pravo, Marco Mengoni, Ema, Giusy Ferreri dhe Francesca Michielin, veç të tjerave…


What do you think?

Written by admin

Grupi Polifonik i Pleqve të Gjirokastrës – Krenaria, Balli, Sytë dhe Shpirti i Këngës së Shtruar Tradicionale të Qytetit!

Pastiçieri Leko Pesha – “Mjeshter Prodhimi”, kujtohet per Tortën sa nje Bojë Njeriu në Qafë të Pazarit për nder të Festivalistëve!