Kush e di, pse dhe si ka ndodhur qe ky vend ka marre kete emer?!

Ne kete foto, ky vend, perballe me nderesen e Bashkise se Tiranes, quhej KAFE GJIROKASTRA.

Edhe pse pa stola e pa sherbim, vetem me bordure, ku banoret pushonin dhe ndiqnin varavingot ne xhiron tradicionale te mbremjes, akoma dhe sot ne kujtimet e banoreve te moshuar te Tiranes ka mbetur Kafe Gjirokastra.

Shtojme se disa dekada me pare ne kete vend njerezit linin fjale per t`u takuar deri ate vit qe filluan punimet per rregullimin e sheshit qe sic dihet tani ka pamje perfundimtare dhe bordurat nuk ekzistojne me.

Kush e di, pse dhe si ka ndodhur qe ka marre kete emer?

Te kene qene gjirokastrite ata qe e kane pagezuar KAFE GJIROKASTRA apo te tjere inatçinje e ziliqare per te na ngacmuar?!