Kujtesë/ “ Një të diel kemi dhe prapë punë vullnetare”

Keshtu shprehej shumica ne mos te gjithe ne Gjirokaster kur hapej fjala”Neser te gjithe ne pune vullnetare!”.

Ne kohen qe ka shkuar, njoftime te tilla qe zinin kohen e lire te njerezve ishin te zakonshme dhe beheshin me urdher nga larte, nga drejtoria brenda ndermarrjes, nga keshilli i lagjes,nga komiteti per gjithe rrethin dhe nga qeveria per gjithe vendin.

Kjo foto tregon punonjes pas punes vullnetare.Nese i njihni komentoni. Edhe puna vullnetare ka kujtimet e saj. Nisiativa ka dhe tani, po nga individe dhe grupe te vecanta. Mire behet dhe duhet organizuar me mire ne te ardhmen vecanerisht per nje qytet te paster e te gjelberuar, sikunder dhe eshte kontribuar keta muajt e fundit edhe ne qytetin tone.

Ishte e mire apo e keqe kjo praktike, pra puna vullnetare nuk po e analizojme po kujtojme se behej ne emer te parrullave te medha te kohes”Bujqesia çeshtje e gjithe popullit” “ Te mbajme paster qytetin, ndermarrjen,shkollen,repartin ushtarak” etj.

Njerezit donin s`donin, edhe jashte vullnetit te tyre ishin te detyruar qe ore te kohes se lire apo te dielat pushim te benin pune vullnetare.Vec kesaj po themi se kishte dhe te mirat e saj, nga sot qe cmohet e kerkohet po eshte lene ne dore te individeve dhe grupeve shoqerore, ne inisiativen e tyre.

E imponuar po beheshin dhe ca pune te mira ne lagje, ndermarrje, institucione e shkolla, brenda ne qytet dhe ne periferi apo ne luginen e Drinos ku me pune vullnetare jane celur dhe pastruar km kanale ujitese e kullimi, brenda ne qytet per ngritjen e blloqeve me peme pyjore, ndertimin dhe me pune vullnetare te segmenteve te rrugeve te bulevardit te lagjes 18 shtatori, pyllezimin e kodres se Keculles dhe rruges per tek pika turistike, blloqet e tera me peme pyjore e bredha ne parkun e Viroit, blloqet me mane ne zonen e Zinxhirave qe tani nuk ekzistojne me, pyllezimin e kodrave mbi te  e te tjera e te tjera.