in

Gjirokastra nderon 29 Nëntorin, Ditën e Çlirimit të Atdheut !

Gjirokastra nderon 29 Nëntorin, Ditën e Çlirimit të Atdheut !

Në 77-vjetorin e Çlirimit jane bere homazhe dhe jane vendosur kurora me lule ne varrezat e Deshmoreve te Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit tonë kundër okupatorëve të huaj.

Kryetari i Bashkise Flamur Golemi eshte shprehur: Bijtë dhe bijat e Gjirokastrës u bënë pjesë e formacioneve partizane pa dallim feje, krahine dhe ideje, duke dhënë edhe jetën në emër të lirisë. Lufta Nacionalçlirimtare shënon një prej faqeve të ndritura të historisë, kur vendi ynë u rreshtua në krahun e Koalicionit Botëror Antifashist. Sakrifica e dëshmorëve për një Atdhe të lirë është përmbushur, idealet e tyre vazhdojnë të mëkojnë brezat e rinj në rrugën e prosperitetit dhe zhvillimit të vendit.

What do you think?

Written by admin

Endrra qe femije per aeroportin nga gjirokastriti qe deshiron te udhetoje direkt nga Amerika ne Gjirokaster!

Koleksionisti Girando Koti hap ekspoziten e vecante ne Gjirokaster…