in

Gjeni Fjalët e Vjetra Gjirokastritçe në Komentet e Raimonda Lilos, Lindita Omarit, Tahir Bocit dhe…

Raimonda Lilo:Moj nikoqire çja vure drekes sot apo tepsine e madhe mbi te voglen. Me marrç pleshtat se jam nikoqire u xhiko, jam ngritur qe ne saba xëc qe perjashta dheza alitriken vura futane mbi sade, jemenine ne koke dhe u ormiç te bej birekun me lakera, çe gatoi e varfera. Pa vura qerin e madh perpara dhe okdhaine dhe petet fluturidhe….e shtrova ne sinine e madhe e dergova ne furre. Pa u be nje birek çte te modhois e çte haç moj leshprerë….ashtu e bej dhe u mo Tahir Boci, Tahir gazi, kam marre gjithe tabjatet e Memese e qaj birek nxirin…..te na u faleç….ju puth e ju ngalas te gjitheve..

Lindita Omari: Po ti je per te “krier”site moj ezhderha…

Raimonda Lilo:...Jam qe mos qofsha moj emershuar….I kam te gjitha vasiet nga nanaja prandaj jam hajzerxhevap me gjirokastriçen….Ç`ke te ka marre malli ta marresh osh lukuramen nga boborakat me magjen e vjeter, apo te haç fiqte e xha Demos?!
Lindita Omari:
Dua te marr oshër boborakat te haje fiqte e xha Demos se per ato na ka marre malli.

Tahir Boci:
More badakçi,ti që s’ke fare haber nga jeta, s’ma vë dot mua atë damkë.
Unë jam i asfalisur para ca danove si ti dhe kij mendjen se s’do të të lë kusur.
Maria Zouli: Të kene të gjithe njerezit shëndet,gëzime dhe dashuri, njëri me tjetrin! Natën e mir dhe jav të mbar të keni !

What do you think?

Written by Admini

Kur Je Larg Dhe të Merr Malli për Shtëpinë e Jetës…

ERINDI-Udhëtim në Vendlindje! Fshati që Ka Marrë Emrin e Një Vajze!