in

Foto e rallë, në gjurmët e kujtimeve, mësuesi veteran Sokrat Kutra me mësues dhe drejtues të arsimit në rrethin e Gjirokastrës

Mesuesi veteran Sokrat Kutra para dhe pasclirimit te vendit ka qene mesues i fillores.

Më 1926, mbaroi normalen e Elbasanit dhe me gëzim priti emërimin në një shkollë fillore të Gjirokastrës.

Me zell dhe vullnet filloi punën me qëllim të edukonte dhe të mësonte brezin e ri por edhe vështirësitë ishin të mëdha.

Ka marre pjesë në organizatat demokratiko-përparimtare, që u krijuan herë pas here në qytetin e Gjirokastrës si ajo e arsimtareve etj.

Ne vitin shkollor 45-46  u emerua drejtor i shkolles ” Koto Hoxhi”, shkolle me 5 klasë, nga klasa e parë deri në klasën e peste, me nga 1 paralel, gjithsej 300 nxënës që banonin kryesisht në lagjen Varrosh te qytetit.

Ketu, per here të parë u zgjodh komiteti i prindërve dhe funksionoi edhe këshilli i shkollës ku, krahas mësuesve, bënin pjesë edhe disa banorë të lagjes Varosh si Agllaia Laboviti, Pando Sheshi, R. Kotro, D. Hashorva të cilët merrnin pjesë aktive në jetën e shkollës.

dhe ndihmonin në zgjidhjen e problemeve të saj.

Mesuesi i Merituar Sokrat Kutra eshte nderuar dhe vleresuar gjithmone.

Jeten e kaloi me pune edhe vite pas pensionit, ne shoqerine e mesuesve dhe drejtuesve te arsimit qe jane dhe ne kete foto se bashku me te, te gjithe te shquar ne mesimdhenie e ne drejtimin e institucioneve shkollore.

What do you think?

Written by Admini

Dr. Kostandin Balloma, ja si perkrahte mjeket e rinj Dr. Adem Harxhi

Kanistra, foti,kamineto, tenxhere e xhezve, paisje shtëpiake te katoqit po ka dhe shumë të tjera